Effectief je taken beheren met Remember The Milk op de Iphone en synchroniseren met de online versie.

Na de kleine Remember The Milk (RTM) update van 3 november wat RTM toevoegt als gadget aan je Gmail nu tijd voor een tweede update.. en niet zo'n kleintje ook!

Het is al een tijdje mogelijk om je taken te beheren vanaf je iPhone en iPod Touch. Via een aardig ogende pagina in de webbrowser van beide glimmende gadgets was het werken met de online takenmanager al erg prettig.

Eén groot nadeel was alleen dat je wel online moest zijn.. helaas, wifi is niet overal beschikbaar en ook de 3g dekking laat soms wat te wensen over.

RTM als iPhone en iPod Touch applicatie

Vanaf woensdag is daar verandering in gekomen want RTM heeft z'n eigen iPhone en iPod Touch applicatie.

En dat hebben de developers van RTM meteen goed aangepakt met een flinke lijst opties die de applicatie meer dan gebruiksvriendelijk en handig maken. Hieronder even een opsomming van de opties die de applicatie biedt:

Synchroniseer, synchroniseer    sychroniseer nog meer

Alles wat je aanmaakt binnen RTM, online via de webbrowser of via je iPhone of iPod, wordt automatisch gesynchroniseerd met elkaar. Dus je taken, notities, slimme takenlijsten (zoals ook in iTunes zit), labels (tags) en locaties... Je kan dus ook gewoon helemaal offline werken met de applicatie. Wanneer je weer een internet verbinding tot je beschikking hebt zorgt RTM automatisch voor het synchroniseren van alle aanpassingen.

Organiseer je taken

Organiseer je taken op lijst, slimme lijst, tag, of locatie en geef prioriteit. De applicatie levert ook handige overzichten om na te gaan welke taken je voor vandaag, morgen, en de rest van de week open hebt staan. Uiteraard kan je sorteren op prioriteit, deadline datum en de lijstnaam.

Ook kan je eenvoudig eerder voltooide taken inzien.

Beheer je taken

Alle velden zoals je die ook van de website van RTM gewend bent zijn in de applicatie verwerkt (naam van de taak, lijst, prioriteit, te voltooien voor, herhaal, geschatte tijd, labels, locatie en URL). Je kan in de instellingen opgeven welke velden je standaard bij het invoeren van een taak wil zien, gebruik je bijvoorbeeld de locatie niet? Dan is het veld 'locatie' gewoon weg te halen.

Voeg taken toe, maar dan slim!

Taken toevoegen werkt prettig door dat taken worden toegevoegd in het overzicht waar je op dat moment in de applicatie bent. Zit je in 'vandaag' en voeg je een taak toe, dan wordt deze ook direct als te voltooien voor 'vandaag' aangemaakt. Dit geld ook voor de slimme lijsten, dus een taak toevoegen aan een slimme lijst (waarbij je bijvoorbeeld alle taken hebt opgenomen met een hoge prioriteit die voor morgen  dienen te worden verwerkt) zorgt er ook voor dat deze taak de zelfde prioriteit mee krijgt en op voltooien voor 'morgen' komt te staat.

Notities die helpen makkelijker te werken

Aanvullende informatie kan soms erg handig zijn bij een taak. Binnen de RTM applicatie kan je eenvoudig notities aan een taak toevoegen. Een erg handige optie hierbij is dat URL's en e-mail adressen automatisch naar Mail en Safari verwijzen. Voor iPhone bezitters gaat het nog een stapje verder.. nummers in notities zijn ook automatisch gekoppeld aan je telefoonfunctie waardoor je met een druk op de knop (lees: het scherm) makkelijk mensen belt uit je takenlijst. Klaar met bellen? RTM zal vanzelf weer opstarten en terug gaan naar de lijst waar je mee bezig was. Een ideale functie die mooi aansluit bij David Allen's - Getting Things Done methode.

Taken op basis van je huidige locatie oproepen

De iPhone en (hetzij in iets mindere mate) de iPod Touch zijn in staat je locatie te achterhalen. De RTM applicatie kan van deze informatie gebruik maken en je taken ordenen op basis van je locatie, zo vergeet je dus nooit meer je melk in de supermarkt ;-) . Je kan overigens zelf deze locaties aanmaken waardoor je makkelijk taken aan voor jou herkenbare locatiebenamingen kan toewijzen.

Verder kent de applicatie nog de volgende functies:

  • Doorzoeken van taken.
  • Doorzoeken van taken met locatedWithin (zoek taken op basis van bijvoorbeeld prioriteit in een bepaalde afstand van je huidige locatie).
  • Werk zowel horizontaal als verticaal (scherm roteert mee).
  • Beschikbaar in alle talen waarin ook de iPhone in beschikbaar is. (Waaronder Engels, Frans, Duits, Japans, Nederlands, Italiaans, Spaans, ezv ezv).

Versie 1.0.1

Het is een understatement om te zeggen dat Remember The Milk developers met deze eerste (1.0.1 versie) wel een heel erg mooi stukje software hebben afgeleverd.

Helaas, (maar ergens wel begrijpelijk) is de software alleen beschikbaar voor PRO leden van Remember The Milk, de software is dan wel volledig gratis (het PRO abonnement kost omgerekend €20 voor één jaar, wat het een zeer betaalbare oplossing maakt voor je taakmanagement).

Wel kan iedereen die de applicatie wil testen 15 dagen alle functies gebruiken, maar wees gewaarschuwd.. de kans is groot dat je dan al niet meer zonder kan.

Voor meer informatie en screenshots: RTM iPhone/iPod Touch App - Microsite

Reacties