Op 17 oktober heeft het bescheiden bedrijf Keystroke of Genius een nieuwe versie van Mail Act-On uitgebracht, versie 2.0. Mail Act-On. Het is een handige hack om razendsnel en zonder gemuis je e-mail snel te ordenen op een Mac.

Vandaag heeft het bescheiden bedrijf Keystroke of Genius een nieuwe versie van Mail Act-On uitgebracht, versie 2.0. Mail Act-On is een handige hack om razendsnel en zonder gemuis je e-mail snel te ordenen op een Mac. Je maakt daarvoor regels aan die je koppelt aan een sneltoets. Selecteer je e-mail, kies je sneltoets en voila, je e-mail staat in de bijbehorende mailbox. Zoals je eerder op Lifehacking.nl kon lezen ben ik een fan van dit programma. Ik schat in dat het me in dit leven zeven dagen mailslepen zal schelen.
Deze nieuwe versie ondervangt een paar nadelen van de vorige: je kunt ervoor kiezen dat het invoerscherm niet automatisch verdwijnt, maar pas nadat je een mailtje hebt verplaatst. Het programma voelt sneller en de haperingen die in versie 1.3 nog wel eens voorkwamen zijn verleden tijd. Ook heb je meer opties om de interface naar je hand te zetten.
Daarnaast heeft Mail Act-On 2.0 ook een paar nieuwe features. Je bent niet langer beperkt tot sneltoetsen. Door de naam van de mailbox te typen kun je de juiste box selecteren uit je hele lijst. Toets Enter, en je mailtje is verplaatst. Verder kun je met versie 2.0 naar een mailbox springen zonder je muis aan te raken. Het is een functie waarvoor je op de Mac tot nu toe MsgFiler nodig had, en de manier waarop ze in Mail Act-On zijn verwerkt is een stuk handiger.
Er is maar één probleem: de prijs. Na de proeftijd van 21 dagen moet je bijna €19,- betalen aan Keystroke of Genius. Dat is een pittig bedrag voor een programma dat niet héél veel meer kan dan het oude, gratis Mail Act-On 1.3 en het eveneens gratis programma MsgFiler.

Reacties