Direct Folders is een gratis (Windows) programma om vanaf elke lege plek op je desktop of in je verkenner naar je favoriete mappen te gaan. De Pro versie geeft je de mogelijkheid om per programma standaard mappen voor openen en opslaan te kiezen.

Windows only: Een blijvend probleem in Windows is het constant moeten klikken naar diverse mappen als je iets wil opslaan of openen. Er zijn diverse hacks voor te bedenken maar Code Sector heeft een fraai stukje software ontwikkeld wat het aantal vervelende kliks zeker moet laten afnemen. Met freeware programma Direct Folders kun je door dubbelklikken op een "leeg" stukje scherm in je Verkenner, je desktop of dialoogvenster direct een shortcut naar je favoriete folder kiezen.

De software heeft alles in zich om een Set and Forget Applicatie te worden. Je installeert en na een paar weken heb je niet eens meer door dat je het heel actief gebruikt, omdat het zo logisch in je dagelijkse workflow past. Direct Folders werkt vanuit een simpele gedachtengang: Als je dubbelklikt op een bestand of map om hem te openen, waarom dan niet dubbelklikken op een "lege" ruimte om daarmee een configureerbaar contextmenu te openen voor je eigen favoriete folders? Klik op één van de folders en je schiet er direct naar toe. Je kunt dit contextmenu gebruiken op zowel de desktop, in je Windows Verkenner en in elk open/save dialoog van een Windows programma

Direct Folders is freeware, maar heeft voor € 14,95 ook een Pro versie. In de Pro versie kun je in het contextmenu meer informatie opvragen zoals de beschikbare ruimte op je schijven maar ook per applicatie standaard foldes instellen voor het opslaan en openen van bestanden. Daarnaast kun je in het contextmenu iconen per folder instellen.

Direct Folders is zeker de moeite waard als je veel aan het rondklikken bent in mappen en steeds op zoek bent naar je favoriete mappen. Met de freeware versie kom je al een heel eind, de pro versie geeft met de default mappen zeker ook meerwaarde!

Reacties