Sommige dingen kun je best zelf doen. Maar meestal mis je net dat beetje informatie of vertrouwen om dat te doen. Dan toch maar naar de winkel voor een dure reparatie aan je mac, iphone of ipod? Even wachten...

Sommige dingen kun je best zelf doen. Maar meestal mis je net dat beetje informatie of vertrouwen om dat te doen. Dan toch maar naar de winkel voor een dure reparatie? Of zelfs een nieuwe overwegen? Even wachten...

Kijk eerst eens op www.ifixit.com. Bij ifixit hebben ze er een (professionele) sport van gemaakt om je met behulp van gedetailleerde uitleg én nog gedetailleerdere foto's wegwijs te maken. Zo krijg je uitleg hoe je je:

  • Batterij, scherm of harddisk vervangt
  • RAM geheugen kunt upgraden
  • De ventilator, het toetsenbord of cd-rom speler vervangt
  • Bluetooth, airport card vervangt, enz.

Ze vertellen je precies welke schroefjes je los dient te maken met welk type schroevendraaier, en hoeveel schroefjes je dan in je handen zou moeten hebben als je alles los hebt. En ze vertellen je ook hoe je krassen voorkomt. Easy does it.

Het doel van ifixit is dan ook: "To empower people to do repairs themselves by giving them the knowledge, tools, and parts to do so." Naar eigen zeggen hebben ze al 30.000 mensen geholpen, en zijn ze de grootste mac laptop onderdelen winkel ter wereld.

Naast het do-it-yourself-repair gedeelte heeft de site ook een aardige trouble shout pagina, waar je op type kunt zoeken en uitdokteren wat er mis is.

Disassembly & guides

Omdat Apple zelf alles behalve scheutig is met het geven van technische informatie over zijn producten, haalt ifixit dat wat nieuw in de winkel ligt meestal binnnen een dag uit elkaar, de zogeheten disassembly of first-look. Voor de iphone 3G disassembly vlogen ze zelfs naar Nieuw Zeeland om zo de eerste te kunnen zijn. Een tijdje later volgde de iphone 3G fixit guide.

Klik hier voor alle guides.

Zou dit nog iets kunnen worden? Foto: magerleagues
Heb je zelf eens je macbook, imac, ipod of iphone gerepareerd? Ging dat goed? Heb je ifixit gebruikt of onderdelen bij ze besteld? Laat een reactie achter.

Reacties