Met Mail Act-On kun je met eenvoudige toetsencombinaties je mail naar verschillende postvakken verplaatsen. Het werkt via regels die je zelf maakt.

Mijn beste persoonlijke hack tot nu toe is de overstap van Windows naar Mac. In het najaar van 2004 was ik na een uurtje werken op de laptop van mijn geliefde overtuigd van de voordelen. Sindsdien geniet ik iedere dag van een laptop die vrijwel nooit problemen heeft, veel prettiger is in gebruik en die me razend veel tijdwinst oplevert. Dat begint al met het afsluiten en opstarten van de laptop. Doordat de 'slaap'-functie van de Mac zo goed werkt kan je meteen aan het werk zodra je je laptop opent. Vroeger zette ik mijn laptop aan om daarna minstens een minuut naar een opstartscherm te staren.
Een andere grote 'tijdwinner' is het email programma Mail dat standaard met de Mac komt. Dankzij de razendsnelle zoekfunctie in Mac OSX (Spotlight) vind je binnen een halve seconde iedere denkbare email, ook in een stevige database (mijn maildatabase beslaat zo'n 60.000 mails).
Er zijn ook een stevig aantal sneltoetsen en plug-ins voor Mail die flink wat tijdwinst opleveren en die ervoor zorgen dat je je muis zo min mogelijk gebruikt (dat scheelt RSI-klachten). Zoals Mail Act-On (gratis). Met Mail Act-On kun je met eenvoudige toetsencombinaties je mail naar verschillende postvakken verplaatsen.
Het zit heel elegant in elkaar, het werkt via regels die je zelf maakt. Ik heb een stuk of vijfentwintig van die regels voor de postvakken die ik het regelmatig gebruik. Als ik bijvoorbeeld een mail wil verplaatsen naar 'Eerstvolgende actie' dan doe ik dat door de toetsencombinatie '`' + 'a'. Zodra je de '`'-toets indruk verschijnt er een overzicht met alle regels, dus als je vergeten bent welke sneltoets bij welk postvak hoort is dat geen probleem. Je kunt Mail Act-on downloaden op de website van de ontwikkelaar, Stroke of Genius.
(Update: Wegens spamreacties op dit artikel is de reactiemogelijkheid tijdelijk uitgezet)

Reacties