Een eigen boek uitgeven, je boek verkopen, een drukker vinden voor een oplage of hulp hierbij. Je kunt deze droom waarmaken met Blurb.

Droom jij er ook van om een eigen boek uit te geven? Met zo’n buitengewoon prachtige cover? Moeite met het vinden van een uitgever? Of wil je graag een beperkte oplage? Eén exemplaar?

Dat kan! Zelfs vrij eenvoudig met deze lifehack : Blurb

Hoe? Je download de Blurb Booksmart software. Je kiest vervolgens een cover, het type boek (portfolio, fotoboek, kookboek, poëzie, roman, ...) en een design. Dan vul je de tekst in en voeg je foto’s toe. Tenslotte het aantal boeken ingeven en bestellen. That’s it!

Hulp nodig? Of wil je het liever toch allemaal uitbesteden, ga dan naar Blurbnation, een community van externen die je (tegen betaling) bij elke stap verder kunnen helpen.

Voor de prijs hoef je het niet te laten...voor minder dan 10€ heb je reeds je eigen boek gepubliceerd!

Wil je ook nog een boekenwinkel, dan kan je je meesterwerk na publicatie te koop aanbieden in de Blurb Bookstore.

Is je boek al helemaal kant en klaar? Je hebt enkel een drukker nodig, maar je wil nog steeds een beperkte oplage, dan kan je naast Blurb ook opteren voor een Print-on-Demand leverancier, zoals Lulu. Bij Lulu kan je zelfs een ISBN nummer bestellen, je boek laten klaarstomen voor de e-readers, registreren in de databanken van boekenwinkels, enz. Naast boeken kan je bij Lulu ook terecht voor het branden van je CD’s en DVD’s!

Je hebt wel de grote lijnen van je boek, maar niet alles uitgeschreven? Het duurt écht wel lang om je verhaal neer te schrijven? Ook last van writers’ block?

Huur dan een ghostwriter in! Naast bovenvernoemde platformen kan je ook zeer snel terecht bij Pajamanation of bij Elance tegen een zeer aangename, kwalitatieve prijs!

Je ziet het, een eigen boek uitgeven kan iedereen!

Reacties