In Gmail kan je niet alleen een filter instellen voor je inkomende email, maar ook voor je uitgaande email.

Filters in Gmail zijn mijn favoriet. Maar niet alleen inkomende mail is te filteren, ook uitgaande emails.

Door een slim filter in te stellen op de emails die van jouw email adres komen en een keyword zijn zaken handig te filteren. Stel dat je graag al je facturen het label "Factuur" wilt geven. Op deze manier zijn je facturen geordend en makkelijk terug te vinden in je online inbox.

Stel bij "Settings - Filters" een filter in die de emails van je eigen adres eruit haalt waar het onderwerp "Factuur" in voor komt.

Bij de volgende stap kan je kiezen of je de emails wilt labelen. Bij dit voorbeeld dus het label "Factuur". Als je nu consistent het woord "Factuur" blijft gebruiken in je onderwerp regel, worden deze emails in ieder geval gelabeld in je Gmail. Je mag hier nog best wel iets aan toevoegen en er bijvoorbeeld: "Betreft Factuur Lifehacking Lezing 01/01/2008" van maken. Het woord Factuur wordt er dan netjes door Gmail in herkend.

Groot voordeel daarvan is dat je digitaal ook je facturen hebt geordend. Mocht je harde schrijf crashen of je laptop / pc worden gestolen, dan zijn je documenten in ieder geval online nog op een gestructureerde manier terug te vinden.

Via: Lifehacker.com.

Reacties