Het is voor beeldschermwerkers vaak lastig om voldoende gevarieerd te bewegen. Door een bureau te nemen dat je in een handomdraai in hoogte kunt verstellen kun je afwisselen.

Het is voor beeldschermwerkers vaak lastig om voldoende gevarieerd te bewegen. Het variëren in bewegen is belangrijk omdat het bijdraagt aan het voorkomen van rsi, rug-, nek-, en schouderklachten.

Door een bureau te nemen dat je in een handomdraai in hoogte kunt verstellen maak je het jezelf een stuk makkelijker. Je kunt dan afwisselen tussen zittend en staand werken. En het wordt daardoor ook makkelijker om te variëren met verschillende soorten stoelen, krukjes of een bijvoorbeeld een skippybal. Deze kunnen verschillende zithoogtes hebben waardoor je ook een andere bureauhoogte nodig hebt. Door verschillende zithoogtes aan te nemen of door te gaan staan spreek je steeds net iets andere spiergroepen aan waardoor de doorbloeding in de spieren verbeterd. Dit zorgt voor een betere toevoer van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen waardoor spieren minder snel overbelast raken.

Er zijn bureaus die je elektronisch kunt verstellen maar je hebt ze ook met een hendeltje zodat je het handmatig kunt doen. Die laatste zijn een stuk goedkoper en bijna net zo makkelijk.

Reacties