Met Google Maps kan je de afstand bekijken die je met hardlopen hebt afgelegd.

Op nulopenvoorlater.nl, een weblog van een stel hardlopers, kwam ik deze posting tegen. In deze posting wordt beschreven hoe je met Google Maps kunt uitrekenen hoe ver je hardloop afstand was.

Met behulp van de routebeschrijvingsfunctie in Google Maps is het namelijk erg makkelijk om te zien hoe groot een gelegde afstand is. Enige eis is dat je wel op verharde wegen blijft lopen. Onverharde wegen als bijvoorbeeld bospaden worden namelijk niet weergegeven op Google Maps.

Van de website nulopenvoorlater.nl:

1. Ga naar Google Maps. 2. Klik op Routebeschrijving. 3. Voer links je eigen adres in en rechts het adres van je buren (aan de kant waar je terugkomt van je rondje). 4. Klik nu links (onder de windroos) op het minnetje om uit te zoomen. 5. Ga met je muis op de blauwe lijn tussen de twee adressen staan: onder het handje verschijnt een rondje. 6. Klik met de muis op dit rondje, houd de knop ingedrukt en verplaats het naar een punt verderop op de route. Deze stap kun je herhalen om het looprondje kloppend te maken. 7. Google Maps geeft direct de totale afstand aan van het rondje.

Wonen je buren erg ver weg? Klik dan linksonder op 'Bestemming toevoegen' en voeg daar nog een keer je eigen adres in.

Handig! Zeker voor de hardlopers die geen beschikking hebben over een GPS module of een Nike+ sportset en toch een inzicht willen krijgen in gelopen afstanden.

Via: nulopenvoorlater.nl

Voor onverharde wegen kan je gebruik maken van de mashup gmap-pedometer. Deze tool maakt het mogelijk om met Google pin points afstanden te bereken op alle ondergronden en maakt daarbij dankbaar gebruik van de schaal die Google aan houdt. Met dank aan Jesse via de comments!

Reacties