De nieuwste release van Netvibes (Ginger) biedt betere mogelijkheden om de inhoud van mijn Netvibes-pagina te delen met de rest van de wereld, via zogenaamde Universes. Daar is echt alle soorten en maten aan online content van mij nu bij elkaar gezet.

Een tijdje geleden vond ik dan eindelijk tijd om een eigen website in elkaar te zetten, zodat ik mijn familie en vrienden makkelijker kon laten lezen waar ik mee bezig was. Maar dan nog was die website niet voldoende om in één oogopslag alles zichtbaar te maken wat er online te vinden is waar ik bij betrokken ben. Dus bedacht ik me dat ik wellicht mijn Netvibes-account eens zou kunnen afstoffen.

Netvibes Ginger: Universes!

De nieuwste release Ginger biedt namelijk betere mogelijkheden om de inhoud van mijn Netvibes-pagina te delen met de rest van de wereld, via zogenaamde Universes.

Creëer je eigen Netvibes Universe

1. Ga naar netvibes.com en maak een account aan

2. Organiseer de informatie die je wilt delen met de wereld in tabbladen. Kies bijvoorbeeld een tabblad voor jouw bookmarks, en een ander tabblad voor jouw online foto's 3. Vul de tabbladen met content door de Netvibes-widgets toe te voegen aan de tabbladen. Er zijn widgets voor weblogs, bookmarks, Youtube-video's, MySpace en nog veel meer 4. Publiceer de tabbladen in een Universe, en deel dit met je vrienden en familie!

Er is op Youtube een handig filmpje met uitleg te vinden. Daar gebruiken ze nog geen Ginger, maar de werking en het gemak van Netvibes worden wel heel duidelijk uitgelegd. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Mijn Netvibes Universe

Heb je je Netvibes eenmaal gevuld met alle relevante online content die er is, dan kun je de content middels een zogenaamde Universe delen met de wereld.

Reacties