Met Quicksilver op de Mac kun je in een handomdraai je eigen herinneringen en alarm instellen en op het scherm tevoorschijn toveren.

Quicksilver is het Zwitserse zakmes op de Mac. Als je het nog niet eerder hebt gebruikt kan ik je zeer aanraden Quicksilver eens te proberen. Het biedt veel mogelijkheden, zoals een simpele lifehack om een herinnering op je scherm te krijgen op het juiste moment. Er zijn genoeg mogelijkheden en programma's die als eierwekker kunnen functioneren. Maar als je Quicksilver al hebt, waarom dan nog iets anders installeren? Na de klik zie je hoe je in een paar stappen je eigen eierwekker op de Mac kunt instellen.

Zorg er eerst voor dat je de "advanced features" in Quicksilver hebt aangezet (Preferences > Application > Enable Advanced Features). Ik wil nu instellen dat ik over 10 minuten een gerecht uit de oven moet halen.

Open het QS venster (standaard met Ctrl-Space) en typ de punt (.) om een tekst te schrijven. Tab naar het volgende venster en kies "Large Type"

Let op: Geef nu geen Enter, maar Ctrl-Enter. Je komt nu in een volgend keuzevenster. Kies hier "Run at delay..." en tab verder. Nu kun je de periode opgeven wanneer je bericht in het scherm moet komen. 10 Minuten stel je in als 10m. Wil je met seconden werken, dan is het 600s. Maar ook een optie als 3m 30s werkt.

En ja hoor, na 10 minuten komt netjes je melding in beeld.

Bij de keuze "Run at delay..." zie je ook de optie "Run at time...". Hier kun je een exacte tijd aangeven zoals 8.25am.

Hoe gebruik jij Quicksilver nog meer? Waar zou je de optie "Run at time..." of "Run after delay..." nog meer voor kunnen gebruiken?

Reacties