Snel van je inbox naar je takenlijst of je kalender? In Outlook werkt het zo...

In Outlook kun je met je muis klikken om een andere map te openen. Zo kun je bijvoorbeeld van je inbox naar je takenlijst of je agenda. Maar als je dat vaak doet is het sneller om dat zonder muis te doen (zie ook http://www.mindermuizen.nl).

Snel een andere map openen

1. Druk in Outlook op Ctrl + Y.

Je krijgt dan het volgende dialoog te zien waarin je kunt kiezen waar je heen wilt:

2. Type de eerste letter van de map waar je naar toe wilt op je toetsenbord. Outlook selecteert dan de eerste map die met die letter begint.

Als je meer mappen hebt die met dezelfde letter beginnen, dan kun je 2 of 3 keer op diezelfde letter drukken om op de juiste map uit te komen, of je kunt de complete naam van de map intikken.

 3. Druk op de Entertoets om de map te openen.

Zo ga ik met Ctrl+Y, T, Enter naar m'n takenlijst en met Ctrl+Y, W, Enter open ik m'n Wachten Op lijst.

Submappen openen 

Wanneer de map die je wilt openen niet meteen zichtbaar is, omdat het een submap is van een andere map, dan kun je op het toetsenbord op het pijltje naar rechts drukken om de submappen van een map te tonen. De map klapt open en de submappen worden zichtbaar.

Druk daarna weer gewoon op de eerste letter van de naam van de submap. Outlook selecteert dan de submap die met die letter begint. Met een eenvoudige druk op de Entertoets ga je er naartoe.

Andere sneltoetsen

Tijdens mijn Outlook Avondsessies laat ik nog veel meer slimme dingen zien, zoals de volgende sneltoetsen die wel handig zijn, hoewel ze niet altijd precies die map openen die je wilt zien:

Ctrl + 1  : Naar Mail

Ctrl + 2  : Naar Agenda Ctrl + 3  : Naar Contactpersonen Ctrl + 4  : Naar Taken Ctrl + 5  : Naar Notities Ctrl + 6  : Naar Mappenlijst Ctrl + 7  : Naar Favorieten

En mocht je waar-dan-ook-in-Windows snel een Outlook map willen openen, kijk dan eens naar Fingertips (www.getfingertips.com) waarmee je onder andere voor elke Outlook map een afkorting kunt verzinnen. Ik gebruik dat zelf nóg vaker dan Ctrl+Y schat ik...

Reacties