Vind jij jezelf ook vaak terug achter je computer of papieren terwijl het al twee uur 's nachts is zodat je daarna nog lang niet kunt slapen door de onrust in je hoofd?

Ben jij ook iemand die vaak moeilijk kan stoppen met werken of klooien achter je computer 's avonds? Ben jij ook zo'n nachtmens (die vaak toch vroeg op moet) die nooooooit op tijd in bed komt? Vind jij jezelf ook vaak terug achter je computer of je papieren terwijl het al twee uur 's nachts is en dat je daarna nog lang niet kunt slapen door de onrust in je hoofd?

Sinds een aantal weken gaat dat bij mij een stuk beter. Elke avond om half elf gaat de wekker van mijn mobiele telefoon. Ik heb 'm zo ingesteld dat er een lekker muziekje uit te horen is en dat de wekkertekst zegt: relaxen of boekje lezen.

Als de wekker gaat (en ik ben inderdaad nog aan het werk), dan heb ik een aantal keuzes: -of ik zet hem op snooze (9 minuten om af te maken waar ik mee bezig was), -of ik stop direct met waar ik mee bezig was en zoek ergens de rust, -of ik zet de wekker op bijvoorbeeld nog een half uur omdat er echt iets belangrijks is, -of ik negeer hem toch omdat ik nog zo lekker bezig ben.

Ik heb gemerkt dat het me erg helpt. Sterker nog, ik wordt er zelfs blij van. Door dat moment waarop ik wakker word geschud wordt de avond er minder eindeloos van . Ik heb veel vaker nog iets gezelligs gedaan 's avonds -alleen of met mijn dierbaren- en ben al een heel aantal avonden veel eerder gaan slapen dan normaal. Het zorgt in ieder geval voor meer bewustzijn over tijd, waardoor het zelfs lijkt alsof ik de laatste tijd meer tijd heb.

Reacties