Is het verstandig om Leopard, het nieuwe Apple Mac besturingssysteem, te installeren of kijken we nog even de kat uit de boom?

31 oktober heeft Apple zijn nieuwe besturingssysteem Mac OS X 10.5 oftewel Leopard uitgebracht. Maar is het nou verstandig om dat besturingssysteem direct te installeren of wacht je nog even?

Als MacGeek heb ik natuurlijk de stoute schoenen aangetrokken en Leopard direct op mijn MacBook gezet. Ik wacht nog even met de Mac Pro tot ik zeker weet dat al mijn programma's werken. Dat is sowieso verstandig, vooral als je afhankelijk bent van je Mac voor je inkomen.

Welke problemen ben ik tegengekomen?

  • Ik heb Leopard geïnstalleerd met HFS case-sensitive journalled. Niet doen, want Adobe CS3 installeert dan niet. Oplossing: geen HSF case-sensitive gebruiken. Adobe Leopard support PDF
  • Adobe InDesign werkt niet. Er schijnt een update onderweg te zijn dus nog even wachten als je InDesign gebruikt.
  • Cyberduck (ftp programma) heeft een bug waardoor je niet meer op afstand bestanden kan bewerken. Oplossing: een aangepaste versie gebruiken.

Verder ben ik geen problemen tegengekomen en raad ik over het algemeen iedereen aan om Leopard te installeren. Het is een machtig mooie update die vele kleine en grote verbeteringen met zich meebrengt. Maar werk je in de grafische industrie, gebruik je InDesign of ben je afhankelijk van 1 Mac, dan raad ik je aan om nog even het luipaard uit de boom te kijken.

Een voorbeeldje van wat ik nou een echte lifehack in Leopard vind, is een heel klein dingetje in Mail.app. Wanneer iemand een datum in een e-mail heeft geschreven of het woord morgen, dinsdag etc. dan kan je op dat woord klikken en direct in iCal een item toevoegen. Dat is pas handig!

Zijn er nog meer lifehackers die Leopard hebben? Wat is jullie ervaring? Problemen? Tips? Laat van je horen in de reacties.