Voorzie je foto's off-line van titels, omschrijvingen en steekwoorden. Daarna kun je ze up-loaden terwijl je zelf met andere dingen bezig gaat, dat scheelt een boel tijd.

Wie heeft zijn foto's tegenwoordig niet digitaal op zijn computer staan? En wie deelt die foto's niet ook online, door ze op Hyves te zetten, of Picasa, of Flickr? En wie wordt er dan wel eens moe van het 'uploaden' van de foto's en het vervolgens nog weer toe te moeten voegen van namen, titels, beschrijvingen en steekwoorden? Als je dat online doet, kan het best lang duren voordat dat voor alle foto's gedaan is.

Voor gebruikers van Flickr is er een handig hulpmiddel: de Flickr Uploadr. Dit programma is ondertussen al bij versie 3 aangekomen en biedt je de mogelijkheid om je foto's off-line te voorzien van titels, omschrijvingen en steekwoorden. Bovendien kun je ze eenvoudig toevoegen aan groepen ('sets') en zelfs nieuwe sets aanmaken. Tenslotte is het mogelijk om op je computer al aan te geven voor wie de foto's zichtbaar mogen zijn.

Zodoende kun je het echte werk snel en eenvoudig op de je eigen computer doen, op de upload-knop drukken en vervolgens aan de volgende actie beginnen terwijl jouw foto's in de achtergrond (met alle info) worden ge-upload naar Flickr). Dat scheelt tijd.

Flickr uploadr is een gratis download. Versie 3 is in beta, versie 2 is volledig gebruiksveilig.

Powered by Qumana