Alles onthouden waar je nog op zit te wachten is wat onzinnig. Dat kan je computer toch wel voor je doen?

Door een simpele [w] in de tekst van een e-mail te zetten, gaat hij automatisch naar m'n Wachten-Op-lijst. Hoe dat werkt, lees je hier.

David Allen pleit in zijn boek Getting Things Done voor het bijhouden van een Wachten-Op-lijst: dat is een lijst met alles waarvan de eerstvolgende actie niet bij jou ligt, maar die je wél in de gaten wilt houden. Denk aan:

  • bestellingen
  • vragen die je hebt gesteld aan iemand
  • dingen die je hebt gedelegeerd
  • ...

Zelf merkte ik dat ik dat soort dingen vaak doe door een e-mail te sturen. En dan is het handig om die e-mail zo eenvoudig mogelijk op je Wachten-Op-lijst te kunnen zetten. Daar gebruik ik tegenwoordig de [w] voor.

Als ik simpelweg een [w] in de tekst van een e-mail zet die ik ga versturen, komt hij automatisch op m'n Wachten-Op-lijst terecht. Ideaal - het scheelt weer eens veel tijd en vooral gedoe.

Om die [w] te promoten en uit te leggen hoe dat precies werkt, heb ik net een beschrijving geplaatst op http://waiting-for.com Mocht je met Outlook werken: kijk er eens naar.

Maar vooral als je een ander mailpakket gebruikt: zoek alsjeblieft uit of dit ook kan in jouw favoriete mailsoftware en mail mij een complete beschrijving in het Engels. Dan zet ik die erbij op de site en maken we met elkaar een hoop mensen blij!

Heb je zelf een weblog of schrijf je ergens artikelen? De hele wereld mag weten hoe ideaal de [w] is: http://waiting-for.com is de link.