Delicious Library is een leuk stuk software om al je boeken, films, dvd's, cd's en meer te categoriseren. Ideaal om al je Sinterklaas cadeaus in bij te houden!

Wat is er nou leuker dan al je Sinterklaas cadeautjes in je Mac stoppen? Nou, ik weet het wel, maar toch is Delicious Library een geweldig programma om al je boeken, films, muziek, video games en meer te categoriseren.

Alles wat je nodig hebt is Delicious Library en een webcam (iSight of een andere). Je houdt je boek, dvd, cd of wat dan ook met de streepjescode voor de webcam en het wordt opgeslagen, automatisch gecatalogiseerd en voorzien van afbeeldingen en informatie die van diverse websites wordt gedownload.

De ingebouwde "loan management" (uitleen beheer) functie kan bijhouden aan wie je iets hebt uitgeleend, geïntegreerd met Adresboek en iCal. Erg handig voor mensen, zoals ik, die regelmatig vergeten aan wie ze wat hebben uitgeleend.

Binnenkort komt versie 2 uit van Delicious Library die volledig met Leopard geïntegreerd zal zijn, met onder ander Quicklook functionaliteit, Coverflow, delen via .Mac en Bonjour. Zo zou je dus via WiFi met je Macbookje ergens kunnen zitten via Bonjour de Library van een ander in kunnen kijken, handig voor bij familie of vrienden.

De prijs is 40 dollar, wat met de huidige koersen neerkomt op iets meer dan 27 euro. Niet duur maar niet voor iedereen weggelegd. Er zijn uiteraard alternatieven, Booxter of Yojimbo bijvoorbeeld, ieder weer net even anders.

Je vind Delicious Library bij Delicious Monster.

Berichten over versie 2 zijn hier en hier bij onze fijne vrienden van The Unofficial Apple Weblog.

Eet niet teveel pepernoten maar wel taaitaai want dat schijnt gezonder te zijn :) Veel plezier!