Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) gaat kijken naar de gevolgen van de uitbreiding van vliegveld Lelystad voor de omliggende provincies.

Dat schrijft ze vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer.

De provincies Gelderland en Overijssel hebben bezwaren tegen de aanvliegroutes als het vliegveld vanaf 2019 vluchten van Schiphol overneemt. Toestellen gaan op lage hoogte vliegen en dat heeft onder meer gevolgen voor recreatievluchten en parachutespringen bij vliegveld Teuge, in de buurt van Apeldoorn.

Dijksma schrijft dat ze die zorgen begrijpt en serieus neemt. Deze zomer wordt door onderzoeksbureau Helios nogmaals bekeken wat de gevolgen zijn van de nieuwe aanvliegroutes en wordt bekeken of er alternatieven zijn.

Teuge

Dijksma is al in gesprek met vliegveld Teuge, het Nationaal Parachutisten Centrum Teuge, de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart en andere betrokkenen, laat ze weten.

Er komen ook nog andere overlegrondes en informatiebijeenkomsten. Het is de bedoeling dat in november een besluit wordt genomen over de aanvliegroutes.

Uitstel

Lelystad moet vanaf april 2019 vakantievluchten overnemen van Schiphol. Vanwege de discussie over de aanvliegroutes is die datum al eerder uitgesteld.

Behalve tegen de aanvliegroutes zijn er ook bezwaren tegen de geluidsoverlast die de uitbreiding van Lelystad Airport met zich meebrengt, onder meer in een woonwijk in Zwolle.