De activistische groepering Woonrevolutie gaat ook in Leiden demonstreren tegen het huidige woonbeleid. Het protest zal plaatsvinden op 13 februari om 14.00 uur op de Lammermarkt.

De actiegroep heeft dertien eisen gesteld om het woonbeleid te verbeteren en die moeten "zo snel mogelijk" worden ingewilligd. Eerder werd in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag massaal geprotesteerd.

Ellex Huls, een van de organisatoren van de demonstratie, uit zijn zorgen over de huidige wooncrisis: "Als je kijkt naar de prijzen van koopwoningen en kale huurwoningen, dan zie je dat de prijzen bijna 20 procent gestegen zijn het afgelopen jaar. Dat geldt denk ik niet voor de meeste salarissen. Dus het wordt bijna onmogelijk om nog een woning te betalen."

De demonstratie wordt georganiseerd door meerdere partijen. Zoals de Bond Precaire Woonvormen, Leiden onder 14 en Doorbraak. Bij de demonstratie worden toespraken gehouden en daarna volgt een protestmars door de stad. Iedereen is daarbij welkom om te komen.

De eisen zijn zo opgesteld dat, volgens de organisatoren, verschillende stappen al op korte termijn door de gemeente gemaakt kunnen worden. "Andere dingen zullen misschien wat meer tijd kosten, maar alles moet zo snel mogelijk gebeuren." Het belangrijkste punt van de eisen is dat het woonbeleid wordt ingericht op mensen en niet op geld of het maken van winst.