Studentbeheerder DUWO tikt de bewoners van de studentenflats aan de Klikspaanweg in Leiden opnieuw op de vingers. De overlast van de afgelopen maanden houdt aan en veel buurtbewoners zijn het zat. Als het niet stopt, dan dreigt DUWO met het sluiten van de balkondeuren en het intrekken van het hospiteerrecht.

Op het grasveld tussen de studentenflats is de afgelopen zomermaanden regelmatig tot laat geborreld met harde muziek. Daarnaast was het een populaire plek voor activiteiten van studenten die door de coronamaatregelen alleen buiten konden worden uitgevoerd, zoals kennismakingsactiviteiten van verschillende studentenverenigingen. De politie kreeg gemiddeld elke week wel een melding en ook zijn de klachten bij DUWO bekend.

DUWO deed al eerder een oproep tegen de overlast, maar stuurt nu weer een e-mail rond naar de bewoners waarin de overlast wordt aangekaart. De studentbeheerder laat weten te gaan optreden tegen overlast en dreigt met maatregelen, zoals het sluiten van de balkondeuren of het intrekken van het hospiteerrecht.