Twee mannen uit Leiden zijn dinsdag aangehouden naar aanleiding van een lopend politieonderzoek. Het duo wordt ervan verdacht twee slachtoffers te hebben beroofd, bedreigd en mishandeld.

De twee slachtoffers hebben zich beiden in december bij de politie gemeld. Zowel het 31-jarige als het 61-jarige slachtoffer is door middel van een datingapp naar een woning gelokt waar meerdere mannen hen opwachtten.

De 31-jarige man is op 5 december vanaf het Roomburgerpark onder dwang naar de woning van de daders vervoerd. Hetzelfde overkwam het andere slachtoffer op 8 december. Hij had met een van de mannen afgesproken op de Koninginnelaan.

De recherche startte een onderzoek, dat zich onder meer op een mogelijk verband tussen beide zaken richtte. Het onderzoek leidde tot het bekend worden van de identiteit van de nu aangehouden verdachten.

Daarna verleende een officier van justitie toestemming om de twee verdachten buiten heterdaad aan te houden. Zij werden dinsdag gearresteerd en zijn ingesloten voor verhoor. De recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.