Stukafest Leiden gaat ook dit jaar door. Het festival is online te volgen en wordt georganiseerd in samenwerking met Zwolle en Groningen. Op 12 februari zetten de drie studentensteden negen opkomende artiesten centraal tijdens de uitzending van Stukafest TV en organiseren zij een digitale stille disco.

Via een livestream komt Stukafest dit jaar ook in de huiskamer met onder meer theater-, muziek- en poëzie-uitvoeringen verzorgd door acts uit Leiden, Zwolle en Groningen. Kijkers kunnen tussen de verschillende acts en steden zappen.

Op het programma staan onder meer de band De Nachtelijke Escapades, theatergroep EMMA en dichtgroep Poëzie en bier. De Nachtelijke Escapades is een Leidse band bestaande uit vijf jonge muzikanten. Hun muziek is een mix van funk, jazz, hiphop en reggae gecombineerd met creatieve Nederlandstalige teksten.

EMMA maakt muziektheater- en kleinkunstvoorstellingen vanuit het perspectief van de millennial. De voorstelling draait om twee vrouwen die worstelen met keuzestress. Poëzie en bier is een poëziepodium vanuit de kroeg met positieve energie en bier.

Na afloop organiseert Stukafest een digitale stille disco. Alle deelnemers krijgen hiervoor een koptelefoon thuisbezorgd.