Het hoekpand naast perron 1 van station Leiden Centraal krijgt een nieuwe bestemming. Stichting Talent and Dreams (STAD) opent er binnenkort haar projectbureau waar jongeren aan de slag kunnen met nieuwe ideeën.

"Daarbij kun je denken aan exposities, bingoavonden, pubquizzen, kleine evenementen, spellen, gezamenlijke werkruimte of atelierruimte", zegt projectleider Anouk Faber.

Onlangs kwam er een einde aan het tijdelijke pop-uprestaurant De Paradijsvogel van Bas Schreuder en Bjorn de Jong. "We hebben helaas besloten de deuren definitief te sluiten en het nest aan Stationsplein 11 te verlaten", schrijven ze op hun website.

"Het onzekere perspectief dat wij krijgen vanuit onze verhuurder en het feit dat onze deuren al sinds de eerste lockdown zijn gesloten, maakt het voor ons onmogelijk om door te gaan. Daarmee nemen we ons verlies, maar kijken terug op een mooi avontuur."

Leegstandsbeheerder ANNA Vastgoed & Cultuur, dat eerder al het Pesthuis in Leiden beheerde, gaat het pand in opdracht van de gemeente Leiden aan STAD verhuren.