De politie in Leiden heeft zaterdagavond twee minderjarige jongens aangehouden vanwege joyriding en gevaarlijk rijgedrag. Het gaat om een zestienjarige jongen uit de stad en een zeventienjarige jongen uit Noordwijk.

De jongens hadden volgens de politie zonder toestemming een auto meegenomen voor een ritje. De eigenaar van het voertuig meldde dit bij de politie en rond middernacht zagen agenten de auto rijden op de A13.

De politie gaf de auto een stopteken, maar de bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor. Tijdens de achtervolging probeerde de bestuurder een surveillanceauto opzettelijk aan te rijden. Op de A4, ter hoogte van Zoeterwoude-Rijndijk, nam de bestuurder de afslag en sloeg hij linksaf de Europaweg op. Daar reden meerdere politievoertuigen de auto klem.

De zeventienjarige bestuurder is aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder rijbewijs, joyriding en het inrijden op de surveillanceauto. De zestienjarige bijrijder is aangehouden voor joyriding.

De agent in de surveillanceauto heeft ook aangifte gedaan. Er wordt proces-verbaal tegen beide minderjarigen opgemaakt. De twee jongens kregen ook een boete van 95 euro voor het overtreden van de avondklok.