Het hardloopevenement van Leiden Marathon wordt verplaatst naar september 2021. Het wandelgedeelte van de marathon vindt wel gewoon op 8 mei plaats.

De organisatie heeft dit besloten naar aanleiding van de onzekerheid rondom het coronavirus en het vaccinatieprogramma. "De dertigste editie kan niet worden gehouden op 9 mei. Dat is echt te vroeg als je kijkt naar de snelheid van het vaccineren", legt voorzitter Tjeerd Scheffer uit.

Daarom is besloten het hardloopgedeelte van de marathon te verplaatsen naar zondag 12 september. "Natuurlijk moet onze veiligheidsregio hier nog wel toestemming voor geven. Het wandelen blijft wel op 8 mei. Daar zijn minder toeschouwers bij betrokken en kunnen de deelnemers eenvoudiger in kleine groepjes starten", aldus Scheffer.

De organisatie besluit op een later moment of de 5 kilometer Night Run zaterdagavond 11 september wordt gelopen of op zondag wordt ingepast. Dat geldt ook voor het van Griekenland naar Leiden brengen van de Marathon Vlam. Scheffer: "Eerst maar eens kijken hoe de ontwikkelingen rond het vaccin verlopen. We bekijken het maand voor maand."

De inschrijvingen voor alle afstanden openen op 1 februari.