Voetbalclub Leidsche Boys zit nog steeds met vragen over de noodgedwongen sluiting aan het begin van dit seizoen. De gemeente Leiden zegde de huur op omdat de voetbalvelden aan de Vliet moesten verdwijnen. Ondertussen mag rugbyclub DIOK er de komende twee jaar wel trainen.

Zo'n 540 oud-leden van Leidsche Boys ondertekenden een brief aan het stadsbestuur en de gemeenteraadsleden waarin gevraagd wordt om opheldering.

Leidsche Boys werd opgeheven omdat de voetbalclub niet voldeed aan de regels van de gemeente. Zo hadden ze te weinig leden en te weinig jeugdspelers. De club bestond 98 jaar en had graag het honderdjarig bestaan gevierd.

Het frustreert de oud-leden daarom des te meer dat DIOK nog wel twee jaar gebruik mag maken van de locatie. Daarnaast is de voetbalclub verbaasd dat andere verenigingen die eveneens niet aan de regels voldeden wel blijven bestaan.

"Er zijn veel mensen geraakt. Zij zijn hun tweede thuis kwijt. Zij kunnen niet meer wekelijks hun kaartje leggen op de vereniging. Zij kunnen niet meer hun sores delen met hun tweede familie. Leidsche Boys is niet meer. En dat doet pijn. Vooral de manier waarop", aldus oud-lid Jordy Boutier.