Studentenhuisvester DUWO start binnenkort met de bouw van 290 studentenwoningen in het Leiden Bio Science Park.

DUWO heeft een overeenkomst met de Universiteit Leiden gesloten voor de grond in het Schilperoortpark. Het gaat om een torenflat van 22 verdiepingen.

Op de begane grond van het studentencomplex komen voorzieningen voor de studenten, waaronder een wasserette, een game-en-playroom, een studiecafé en een studieruimte.

De woningen krijgen voor studenten betaalbare huurprijzen. Het grootste deel van de woningen is bestemd voor studenten onder de 23 jaar en de andere woningen zijn voor studenten vanaf 23 jaar. Voor alle woningen is huurtoeslag mogelijk.

Sedumdak, insectenhotels en nestkassen

Het nieuwe studentencomplex wordt vanuit een natuurinclusief uitgangspunt gebouwd. Zo krijgt het complex een groen sedumdak dat voor luchtzuivering, vermindering van stedelijke hittestress en biodiversiteit zorgt. Op het dak komen ook insectenhotels.

De gevels op de begane grond worden ook voorzien van groen. Ook komen daar nestkasten voor vleermuizen, huismussen en gierzwaluwen. Door de aansluiting op de stadsverwarming wordt het complex volledig gasvrij. De bewoners gaan elektrisch koken, de stroom wordt opgewekt met zonnepanelen.

Directeur Vastgoed Michel Leenders van de Universiteit Leiden spreekt van een aantrekkelijk woongebied op loopafstand van het station en de binnenstad. "Dit studentencomplex is de laatste stap in de transformatie van het Schilperoortgebied."