De Leiderdorpsebrug, ook wel bekend als de Stierenbrug, wordt drie weekenden afgesloten voor het autoverkeer. Het is de derde keer in twee jaar tijd dat de brug wordt afgesloten.

De provincie Zuid-Holland heeft opdracht gegeven om de technische installatie en de aandrijving van de brug te vervangen. De eerste afsluiting is vanaf vrijdag 23 oktober.

Automobilisten worden dan omgeleid over de A4. Vanaf 23 november tot 29 januari moet juist de scheepvaart een andere route kiezen. De brug is dan wel open voor wegverkeer.

De eerste afsluiting van de brug was twee jaar geleden. Toen is het brugdek hersteld en opnieuw geasfalteerd. Er ontstond daardoor verkeerschaos. Ondernemers klaagden dat Leiderdorp gedurende zes weken nauwelijks te bereiken was. Ook zou er nauwelijks communicatie vanuit de gemeente zijn geweest.

"Daar heeft de gemeente Leiderdorp wel van geleerd", zegt Herbert Zilverentant van de Leiderdorpse Ondernemers Vereniging (LOV). "Er zijn nu bijvoorbeeld al heel vroeg borden geplaatst langs de weg om automobilisten te informeren." Bovendien is de LOV deze keer ook benaderd door de gemeente over de werkzaamheden aan de brug. "Het is deze keer minder ingrijpend", zegt Zilverentant.