De teststraat bij het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp gaat dicht. Vanaf begin oktober kan iedereen met coronagerelateerde klachten zich laten testen aan de Plesmanlaan in Leiden.

De nieuwe testlocatie komt in het leegstaande kantoorgebouw op de hoek van de N206. "Dat wordt geen teststraat, maar een binnenlocatie", laat woordvoerder Carin Boon van de GGD Hollands-Midden aan nieuwspartner Sleutelstad weten.

De reden voor de verhuizing is dat de teststraat in Leiderdorp, met tenten in de buitenlucht, niet geschikt is voor de winterperiode.

Op de nieuwe locatie gaat de GGD ook veel meer mensen testen dan in Leiderdorp. Daar werden tot afgelopen weekeinde dagelijks tussen de 340 en 370 testen per dag afgenomen. De teststraat kreeg afgelopen zondag extra capaciteit.

In Leiden kunnen dagelijks vijftienhonderd mensen worden getest. Die capaciteit wordt vrijwel zeker nog verder uitgebreid. "Maar we moeten wachten op toestemming van de minister", aldus de woordvoerder.

De verhuizing van Leiderdorp naar Leiden vindt waarschijnlijk plaats in het weekend van 3 en 4 oktober. "Veel zaken moeten echt fysiek worden overgebracht van de oude naar de nieuwe locatie, dus zoiets doen we meestal in een weekeinde", aldus Boon.