De gemeente Leiden gaat onderzoeken hoe de fietsrotonde in de Herenstraat veiliger gemaakt kan worden. Dat zegt verantwoordelijk wethouder Ashley North, die ook in gesprek gaat met de politie over de oorzaak van drie recente ongelukken. Op korte termijn worden de verkeersborden rond de fietsrotonde al aangepast.

Kort na de oplevering van de nieuwe fietsrotonde vonden er drie ongelukken plaats met fietsers die geen voorrang kregen. "Dat betreur ik. Vroeger was het hier voor fietsers lastig om over te steken, wat vaak tot gevaarlijke situaties leidde. Om die reden is een fietsrotonde aangelegd die ervoor zorgt dat de fietser voorrang heeft.", zegt wethouder North tegen nieuwspartner Sleutelstad.

De nieuwe rotonde zou ook overzichtelijker moeten zijn voor automobilisten, maar daarover kwamen de afgelopen tijd klachten. De borden rond het kruispunt worden daarom dinsdag aangepast.

De komende tijd gaan verkeerskundigen van de gemeente Leiden op verschillende momenten op de dag kijken naar het verkeer en de verkeersbewegingen om verbeterpunten te ontdekken. Uit gesprekken met de politie zal daarnaast moeten blijken wat de oorzaak is van de recente ongelukken.