PvdA-senator Ruud Koole, informateur van de nieuw te vormen coalitie in de Oegstgeestse gemeenteraad, wil de samenwerking tussen de partijen van de oude coalitie, de VVD, CDA en PrO (Progressief Oegstgeest) onderzoeken. Dat laat Koole maandag weten.

Koole heeft afgelopen week gesprekken gevoerd met VVD, PrO, D66 en CDA. "Ik heb geconcludeerd dat de optie van CDA, PrO en VVD de enige is die de steun van die drie betrokken fracties heeft", aldus Koole.

Volgens Koole zal de combinatie die nu wordt onderzocht toch anders zijn dan de oude coalitie. De partijen zullen namelijk nieuwe afspraken maken over verschillende inhoudelijke dossiers.

De betrokken partijen hebben al gesproken over de manier waarop goede werkverhoudingen in een toekomstige coalitie bevorderd kunnen worden.

Het eerste gezamenlijke gesprek heeft afgelopen zaterdag plaatsgevonden. Daarbij is gesproken over deelthema's. De gesprekken worden deze week voortgezet.

PrO stapte begin juli uit de coalitie met VVD en CDA. Volgens fractievoorzitter Melanie van Driel was het vertrouwen in de VVD te veel beschadigd.