De bouw van de nieuwe brandweerkazerne met daarboven appartementen aan de Schipholweg in Leiden begint over twee weken, direct na de bouwvakantie.

Tussen de vier met elkaar verbonden bouwblokken komen binnentuinen voor de bewoners. Die tuinen worden met een glazen gevel afgeschermd voor het geluid van het spoor aan de ene kant en de drukke verkeersader aan de voorzijde. Voor en achter het gebouw komen parkeerplaatsen. Voor de brandweer komt er een extra ontsluitingsweg.

Momenteel wordt het leegstaande gebouw, waar voorheen een postkantoor en sorteercentrum waren gevestigd, ontdaan van alle materialen. Daarna begint de sloop van het gebouw zelf en kan worden begonnen met de nieuwbouw.

Op 18 augustus worden het fiets- en voetpad langs de bouwplaats uit veiligheidsoverwegingen afgesloten en moeten fietsers omrijden. Ook voor voetgangers komt er een alternatieve route. Verder vervalt in verband met de bouw de bushalte aan de Schipholweg. Reizigers moeten tot de bouw is afgerond, een halte eerder uitstappen op de Willem de Zwijgerlaan.

De nieuwe kazerne en de appartementen worden naar verwachting medio 2022 opgeleverd.