Het groene Garenmarktplein in Leiden wordt woensdag 15 juli feestelijk geopend. Auto’s hebben plaatsgemaakt voor gras en naast het plein is een wandelpaadje met bankjes gecreëerd onder de lindebomen.

De enige onmin betreft nog de naamgeving van een stukje straat. Het is onduidelijk wat allemaal onder de naam Garenmarkt valt. Dit komt onder andere omdat er door sloop een plein ontstond dat - onterecht - dezelfde naam kreeg als de naastliggende straat.

Daarnaast kreeg een voormalig museumgebouw een eigen straatnaam nadat het was omgebouwd tot appartementencomplex. Dit heeft ertoe geleid dat een klein stukje straat drie naambordjes naast elkaar heeft gekregen.

De lichtjes gaan woensdagavond 15 juli aan op het Garenmarktplein. Niet alles is helemaal afgerond. Zo zijn nog niet alle straten rondom het Garenmarktplein bestraat.

Bewoner Huub Frencken heeft samen met andere omwonenden gestreden voor een mooi, groen plein. Hij wil betrokken blijven door mee te denken hoe de buurt kan meehelpen aan het onderhoud van het plein en over kleinschalige evenementen.