De gemeente Leiden, het burgerinitiatief Nieuw Leids Bolwerk en de marktpartijen BPD, Bouwfonds Property Development, Steenvlinder en de MeyerBergman Erfgoed Groep hebben donderdag de intentieovereenkomst voor het haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkeling van het Energiepark Leiden ondertekend.

De gemeente Leiden selecteerde in mei het samenwerkingsverband van bovengenoemde partijen voor de herontwikkeling van het Energiepark in Leiden.

Op het terrein rond de energiecentrale aan de Langegracht, inclusief het Stadsbouwhuis dat ernaast ligt, kan de herontwikkeling van industrieel erfgoed gecombineerd worden met de ontwikkeling van groen, woningbouw, cultuur, werk en voorzieningen.

Het burgerinitiatief Nieuw Leids Bolwerk wilde zelf de herontwikkeling van het Energiepark en omgeving mogelijk maken, samen met markt en gemeente. Donderdag zetten zij hun handtekening om de samenwerking te bekrachtigen.

Het nieuwe Energiepark wordt een park met een mix van wonen, werken, groen en cultuur. Het haalbaarheidsonderzoek naar de ontwikkeling van het Leidse Energiepark neemt zes maanden in beslag. In het eerste kwartaal van 2021 worden de eerste resultaten van het haalbaarheidsonderzoek verwacht.