De gemeente Oegstgeest heeft een schikking van 150.000 euro getroffen met een groep ondernemers van bedrijventerrein De Boeg.

Dat is de uitkomst van gesprekken om een slepende gerechtelijke procedure over vervuilde grond op het voormalige MEOB-terrein te voorkomen.

De hoogte van de schikking werd afgelopen oktober al in het geheim meegedeeld aan de gemeenteraad, maar wordt nu pas openbaar nadat de overeenkomst definitief is getekend.

De ondernemers van Consortium A44 stelden de gemeente Oegstgeest in de zomer van 2019 voor 270.000 euro aansprakelijk omdat ze tijdens de aankoop naar eigen zeggen onvolledig waren geïnformeerd over de hoeveelheid vervuilde grond op het terrein.

Hoewel de gemeente er in eerste instantie vanuit ging dat die claim kon worden doorgestuurd naar de vorige eigenaar, het Rijksvastgoedbedrijf, bleek al snel dat dit juridisch geen stand zou houden.

Met de schikking wordt nu voorkomen dat er een jarenlange kostbare gang naar de rechter moet worden gemaakt om de gemaakte kosten alsnog vergoed te krijgen. Het MEOB-terrein werd in 2017 aan Consortium A44 verkocht om daarop bedrijventerrein De Boeg te realiseren.