Studentenhuisvester DUWO gaat de woningen op het Flanorpad in Leiden in de tweede helft van 2021 grondig verbouwen. Het Leidse college staat daarom toe dat nieuwe studenten een tijdelijk huurcontract met opzegtermijn mogen krijgen.

Huidige bewoners hoeven niet te vrezen dat ze op straat komen te staan, aldus Anneleen Lagae, directeur van de Leidse tak van DUWO. Studenten die nu in de huizen wonen, hebben een zogenaamd campuscontract en zijn verzekerd van woonruimte zolang ze nog studeren.

Maar DUWO krijgt volgens het collegebesluit wel de mogelijkheid om nieuwe huurders een tijdelijk huurcontract te bieden met een opzegtermijn.

Die renovatie van de 244 studentenwoningen staat op zijn vroegst in de planning voor de tweede helft van 2021. De woningen uit 1967 zijn aan een flinke onderhoudsbeurt toe, waardoor studenten hun huis mogelijk tijdelijk moeten verlaten.

DUWO wil het aantal kamers in het studentencomplex zoveel mogelijk behouden bij de verbouwing. "Maar misschien moeten we een paar kamers opgeven. Hier en daar zitten er grote groepen met een klein aantal gezamenlijke voorzieningen."