Op de hoek van de Haarlemmerweg en de Musschenbroekstraat in Leiden wordt gewerkt aan de aanleg van een zogeheten tiny forest. Zo'n minibos ter grootte van een tennisbaan moet de stad klimaatadaptiever maken.

Een tiny forest is een dichtbegroeid, inheems bos dat zorgt voor een gezondere leefomgeving. Ook kan het water opvangen tijdens hevige regenbuien en zorgt het voor verkoeling op warme dagen.

De gemeente wil in totaal vier van zulke minibossen plaatsen in de stad. Naast de tiny forest bij de Musschenbroekstraat moet er nog een bij Park Kweeklust komen. De andere twee locaties moeten nog bepaald worden.

Enkele bewoners uit de wijk Groenoord hebben het initiatief genomen voor een tiny forest aan de Musschenbroekstraat. Hiervoor hebben zij samenwerking gezocht met de Vrije School Mareland.

Buurtbewoners maakten zelf een schetsontwerp voor het bosje. Het onderhoud van het tiny forest wordt na de aanleg ook door bewoners uit Groenoord verzorgd. De gemeente ondersteunt het initiatief door hulpmiddelen aan te bieden.