Slagerij Mabroek heeft samen met Easy Makelaars en Rijschool Expert via Facebook een actie georganiseerd om voedselpakketten weg te kunnen geven aan minder bedeelde Leidenaren ten tijde van de coronacrisis.

Op de actie werd zo massaal gereageerd dat initiatiefnemer Younes Abdales besloot om honderd pakketten beschikbaar te stellen, in plaats van de geplande vijftig.

In het pakket zat behalve gehakt, vlees en kip ook vers fruit en rijst. Om lange rijen te voorkomen, waren er groepen gemaakt en werd er twee uur uitgetrokken om de pakketten uit te delen. Zowel bij het uitdelen van de pakketten als in de winkel waren maatregelen genomen, zodat klanten afstand afstand van elkaar hielden.

Daarnaast had Abdales niet alleen de kassa, maar de hele slagerij met plexiglas afgeschermd en werd het vlees via een luik met tochtstrippen op de toonbank gelegd. Na twee uur waren alle pakketten opgehaald.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.