De Leidse milieustraat is de afgelopen weken veel drukker dan gebruikelijk, waardoor de gemeente een aantal maatregelen neemt om de doorstroming te bevorderen en de verspreiding van het coronavirus in te dammen.

Er mogen nog maximaal vijf auto's tegelijkertijd op het terrein komen. Als het er meer zijn, moeten die buiten het hek op hun beurt wachten.

Daarnaast wordt er tijdelijk niet gewerkt met de zogeheten 'Green Bags', grote zakken voor tuinafval. Normaal gesproken kan iedereen telefonisch een afspraak maken om zo'n zak op te halen bij de milieustraat. Als de zak thuis gevuld is met tuinafval, wordt die weer opgehaald door de gemeente. Zowel het afhalen van de lege zakken als het laten ophalen van de gevulde zakken, is voorlopig niet meer mogelijk.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.

Het coronavirus in het kort

  • Het coronavirus verspreidt zich vooral via nies- en hoestdruppeltjes. Het virus kan direct van mens op mens worden overgedragen of (voor beperkte tijd) via oppervlakken zoals deurklinken.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. De voorzorgsmaatregelen zijn nodig om dit in te dammen.
  • Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
  • Bijna alle sterfgevallen betreffen ouderen of andere kwetsbaren, zoals hart-, long- of diabetespatiënten. Als iedereen de maatregelen naleeft, verkleint dat hun risico's.
  • Lees hier welke voorzorgsmaatregelen je moet nemen.