Minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) hebben donderdag de locatie van Voedselbank Leiden in de Zeeheldenbuurt bezocht om vrijwilligers een hart onder de riem te steken.

Ook deelden de twee bewindslieden bossen bloemen uit aan de vrijwilligers. De minister prees de vrijwilligers van de Voedselbank om hun inzet en de creativiteit waarmee ze het mogelijk maken de voorziening open te houden voor hun klanten.

Ook zei de minister dat op het ministerie al gekeken wordt naar hoe de voedselvoorziening op peil kan blijven. "We zien nu dat er nog voldoende voedsel aangevoerd wordt, ook dankzij de inzet van Leidse horeca. Maar het is niet vanzelfsprekend dat dat zo blijft, dus we kijken naar andere mogelijkheden zodat dit waardevolle werk door kan gaan."

Staatssecretaris Van Ark voegde daaraan toe onder de indruk te zijn van de locatie en de organisatie van de Leidse voedselbank. "Ik ben al bij heel wat voedselbanken geweest, maar ik ben onder de indruk van hoe het hier gaat. En ook wel een beetje ontroerd dat mensen in deze moeilijke tijden voor elkaar willen zorgen."