Burgemeester Liesbeth Bloemen van Zoeterwoude heeft vrijdag aangekondigd per 3 oktober 2020 af te treden om met pensioen te gaan.

"Mijn pensioen geeft me de mogelijkheid om de verwaarloosde vriendschappen uit het verleden aan te halen en nog meer te reizen. Ook krijgen mijn hobby's straks meer aandacht", legt Bloemen uit.

Bloemen is vrijdag precies vijftien jaar burgemeester van Zoeterwoude. Door haar pensioen nu alvast aan te kondigen, heeft de gemeente nog genoeg tijd om een nieuwe burgemeester te vinden.

De commissaris van de Koning gaat binnenkort in gesprek met de fractievoorzitters en stelt dan de vacature voor een nieuwe burgemeester open. De gemeenteraad stelt daarna een vertrouwenscommissie in. Deze commissie wordt nauw betrokken bij de sollicitatieprocedure en draagt de nieuwe burgemeester voor aan de gemeenteraad.

De koning benoemt de nieuwe burgemeester waarna de commissaris van de Koning de nieuwe burgemeester van Zoeterwoude zal beëdigen tijdens een openbare raadsvergadering.