Het tijdelijke gezondheidscentrum in de Oegstgeester nieuwbouwwijk Nieuw Rhijngeest heeft deze week haar deuren geopend.

Met de bouw van het definitieve centrum moet nog worden begonnen, maar daarvoor moet de gemeente eerst nog een keuze maken over de uitbreiding van de naastgelegen basisschool Het Dok. Fysio Rhijngeest geeft aan dat het nieuwe gebouw er over twee jaar zou moeten staan. Mocht de bouw eerder klaar zijn, dan is dat "mooi meegenomen".

Bewoners van de nieuwbouwwijk hoorden bijna twee jaar geleden voor het eerst over de plannen voor de bouw van een gezondheidscentrum en zijn blij dat het centrum nu haar deuren heeft geopend.

In het tijdelijke onderkomen van Gezondheidscentrum Rhijngeest zitten voorlopig een aantal huisartsen, verloskundigen, een diëtiste en een fysiotherapeut.

Het aanbod is daarmee overigens nog niet compleet, blijkt uit de antwoorden op vragen van bewoners. In het definitieve gebouw staat bijvoorbeeld ook nog een apotheek gepland, aldus de fysiotherapeut op Facebook.

Oegstgeest wilde nog een verdieping erbij

De bouw van het definitieve centrum heeft nog voeten in de aarde. Ontwikkelaar Cortese had al een ontwerp klaarliggen toen de gemeente Oegstgeest afgelopen voorjaar met het idee kwam om er een verdieping bovenop te bouwen.

Daarin zou een deel van basisschool Het Dok kunnen worden gehuisvest, die door de toestroom van veel gezinnen een tekort aan lokalen heeft. De gemeente doet op dit moment echter nog onderzoek naar de juridische haalbaarheid van de conceptafspraken met de ontwikkelaar.

In november wordt duidelijk of bouw van start kan

Op 14 november vergadert de gemeenteraad van Oegstgeest opnieuw over de uitbreiding van basisschool Het Dok. Dan zal duidelijk worden of wethouder Matthijs Huizing van Onderwijshuisvesting nu wel met voldoende zekerheid om het laatste geld kan vragen en de bouw van start kan gaan.

De wethouder zal daarvoor moeten kunnen aantonen dat Cortese de enige ontwikkelaar is die de uitbreiding van de school voor 3,5 miljoen euro kan realiseren en dat hij andere ontwikkelaars op die manier geen kans op een bouwopdracht van de gemeente ontneemt.