De A44 en N44 bij Leiden zijn zaterdag en zondag vanwege werkzaamheden deels afgesloten voor het verkeer. Ook zijn er aankomend weekend werkzaamheden aan het spoor, waardoor treinreizigers zullen moeten omreizen.

De A44 is afgesloten vanaf knooppunt Burgerveen tot de aansluiting met de N14 bij Wassenaar. In tegenovergestelde richting zijn de N44 en de A44 afgesloten vanaf de N14 tot aan de N206 bij Leiden.

Het grootschalig onderhoud en de afsluiting van de A44 en N44 duurt van vrijdag 18 oktober 21.00 uur tot maandag 21 oktober 5.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid via de A4 en de N14. Rijkswaterstaat roept weggebruikers op rekening te houden met tien tot dertig minuten extra reistijd.

Ook werkzaamheden aan het spoor

Treinreizigers moeten dit weekend rekening houden met werkzaamheden op het traject tussen Leiden Centraal, Alphen aan den Rijn en Woerden. Van vrijdag 18 oktober tot en met zondag 20 oktober rijden er geen treinen op dit traject.

De NS adviseert reizigers richting Utrecht Centraal om te reizen via Den Haag Centraal of Schiphol.

Vrijdag worden er ook bussen ingezet tussen Leiden Centraal en Alphen aan den Rijn. Op zaterdag en zondag rijden de bussen tussen Leiden Centraal en Bodegraven.