Bij een steekincident en een mishandeling tijdens het Leidens Ontzet zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee personen gewond geraakt. Ook zijn er twaalf mensen aangehouden, voornamelijk om alcoholmisbruik. Dat meldt de politie vrijdag.

Bij het steekincident raakte een 23-jarige Leidenaar gewond. Hij liep rond 2.30 uur met drie vrienden op de Oude Singel waar het drietal een woordenwisseling kreeg met een groep van acht mannen.

Er ontstond een vechtpartij, waarbij het slachtoffer werd neergestoken. De acht mannen zijn tussen de 20 en 25 jaar oud en hebben een Noord-Afrikaans uiterlijk.

Een twintigjarige man uit Delft werd mishandeld in 't Gangetje. Hij werd in het bijzijn van zijn vriendin aangesproken door een groep mannen. Ook hier ontstond een woordenwisseling en de man kreeg "enkele rake klappen". Hij moest vervoerd worden naar het ziekenhuis. Een 27-jarige Leidenaar is later aangehouden als verdachte.

In de nacht van woensdag op donderdag werden elf mensen aangehouden, voor onder meer een mishandeling, een vechtpartij en alcoholmisbruik.

De politie is op zoek naar getuigen van het steekincident en de mishandeling in de nacht van donderdag op vrijdag.