Roeivereniging Asopos de Vliet heeft maandagavond de roeiers gehuldigd die afgelopen seizoen bijzondere prestaties hebben verricht: Ward van Zeijl, Bart Lukkes, Boudewijn Röell en Fleur Jaspers.

Tijdens de huldiging werden de wedstrijden getoond waarin de medailles zijn behaald. Bij Asopos is het de gewoonte om roeiers die een medaille op een EK, WK of Olympische Spelen hebben gewonnen een eigen haakje in de kleedkamer te geven. Daarbij worden plaatjes gehangen van de prestaties. Tijdens de huldiging werden deze plaatjes uitgedeeld.

Van Zeijl en Lukkes roeiden dit jaar in de lichte mannen dubbelvier. Zij wonnen zilver op de EK, goud op een World Cup en brons op de WK.

Jaspers roeide dit jaar haar eerste grote internationale wedstrijd, namelijk de WK onder 23 jaar. Met de vrouwen acht pakte ze daarmee een gouden medaille. Jaspers is de eerste vrouw die bij Asopos de Vliet een eigen haakje heeft verdiend.

Röell werd dit jaar in de mannen acht derde op de EK. Daarna werd hij door de bondscoach gewisseld en roeide hij verder in de vier-zonder. Met die ploeg wist hij de boot te kwalificeren voor de Olympische Spelen.