De zevende editie van de Nacht van Ontdekkingen wordt uitgebreid met een middagprogramma voor kinderen. Het kennisfestival organiseert op zaterdag 21 september in samenwerking met de Nationale Wetenschapsagenda de Middag van Ontdekkingen voor kinderen van acht jaar tot en met twaalf jaar.

Kinderen kunnen tijdens de middag proeven doen en kindercolleges over drollen, dromen en spijkerschrift volgen. Bij de proeven kunnen zij onder meer hun oren testen en een eigen schroef van Archimedes maken.

De Middag van Ontdekkingen is een gratis evenement dat voorafgaand aan kennisfestival Nacht van Ontdekkingen op zaterdag 21 september tussen 13.30 en 16.30 uur in het Rijksmuseum van Oudheden plaatsvindt.

De zevende editie van het festival wordt van 17.00 tot 1.00 uur op verschillende binnen- en buitenlocaties in de stad gehouden. Deelnemers kunnen dit jaar onder andere naar lezingen luisteren in het Academiegebouw, optredens bekijken op het Pieterskerkplein en met een stadsgrachtenadviseur op pad gaan langs de Leidse grachten.