Van donderdag 27 juni tot en met zondag 30 juni viert Leiden voor de vierendertigste keer op rij het Stadsfestival de Lakenfeesten. Wij zetten het programma voor die dagen uiteen.

Vrijdagavond begint omstreeks 19.00 uur de Peurbakkentocht in het water van de Apothekersdijk en Boommarkt. De presentatie wordt dit jaar verzorgd door Edwin Roodhart en Rik van der Geest. De jury bestaat uit Erick van Zuylen, Claudia de Zeeuw, Leendert Beekman en Michiel Hooghkamer.

De startnummers kunnen woensdag en donderdag al worden opgehaald. Dan wordt iedere boot geïnformeerd over de gedragsregels.

De zogeheten Dragonboat Races worden zaterdagmiddag traditiegetrouw georganiseerd op de Apothekersdijk, waarna aansluitend het Bierfestival op het Hooglandse Kerkplein plaatsvindt.

Zaterdag Nederlanse muziek op Stadhuisplein

Op het Stadhuisplein treden zaterdag diverse Nederlandse artiesten op tijdens Unity NL on Tour, onder meer Henk Dissel, Tim Douwsma, Wesley Vermont en Jeffrey Kuipers.

Op zondag vindt het Gouden Pet Festival plaats, een muziekfestival met straatmuzikanten in de binnenstad.

Ook organiseert studentenvereniging Minerva zondagavond vanaf 19.00 uur, in het kader van haar 41e lustrum, het Leids Grachtenconcert op het Rapenburg. Dat is een vrij toegankelijk concert met optredens van onder meer Wesley Klein, Reinier Sijpkens, Mart Hoogkamer, Barry Badpak, maar ook concertpianist Wibi Soerjadi.