Wetenschapper Ionica Smeets legt haar taken als secretaris van het Leids Mediafonds neer. Ze verlaat het bestuur een jaar na de oprichting van het lokale stimuleringsfonds omdat het haar teveel tijd kost, laat ze aan Sleutelstad weten.

Haar plek in het bestuur wordt overgenomen door Addie de Moor, docent Journalistiek en Nieuwe Media aan de Universiteit Leiden.

Smeets werd ruim een jaar geleden voor het bestuur van het mediafonds gevraagd vanwege haar ruime ervaring met communicatie als schrijver en als Hoogleraar Wetenschapscommunicatie aan de Universiteit Leiden.

Daarnaast werd bij de zoektocht naar bestuursleden ook rekening gehouden met een vertegenwoordiging van verschillende maatschappelijke groepen uit Leiden, waarbij Smeets de universitaire gemeenschap vertegenwoordigde.

Publieke functies Smeets kwamen in gedrag

Het mediafonds kostte haar het afgelopen jaar echter zoveel tijd, dat andere publieke functies in het gedrang kwamen.

Haar vervanger, Addie de Moor, werkt sinds 2004 als docent aan de Universiteit Leiden en geeft les in journalistieke vaardigheden.

Daarnaast is ze ook verbonden aan de School voor Journalistiek in Utrecht en geeft ze zelfstandig trainingen in journalistiek schrijven.