Arriva past op zaterdag de dienstregeling van de bussen rondom Haarlem, Leiden en de Bollenstreek gedeeltelijk aan in verband met het jaarlijkse Bloemencorso Bollenstreek.

Een groot deel van de dag rijden de Keukenhof Expres lijnen 852, 854, 858 en 859 volgens een andere dienstregeling. Ook de lijnen 20, 21, 57, 90, Qliner 361, 385 rijden een alternatieve route.

Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd.

Buslijn 50 rijdt zaterdag tussen Leiden en Haarlem de hele dag onregelmatig. Wanneer de wegen weer vrijgegeven worden, dit is waarschijnlijk aan het begin van de avond, wordt de dienstregeling weer hervat.

Reistijd naar Keukenhof ook langer

Vanwege de verwachte verkeersdrukte is de reistijd naar Keukenhof ook langer. Arriva adviseert bezoekers om op tijd te vertrekken om zo voor 11.00 uur bij Keukenhof te arriveren. Door wegafsluitingen vanwege het bloemencorso is Keukenhof na die tijd niet meer bereikbaar.

De Keukenhof Express vanaf RAI Amsterdam (lijn 852), Leiden Centraal (lijn 854), Schiphol Airport (lijn 858) en Hoofddorp station (lijn 859) starten zaterdag 13 april volgens de reguliere dienstregeling. Naar verwachting rijden er vanaf 11.00 uur door de wegafsluitingen geen bussen meer van- en naar Keukenhof.