De Red Carpet Lounge in Leiden heeft definitief haar deuren gesloten. Zaterdagavond werd het laatste feest gegeven in het voormalige ABN AMRO-kantoor tegenover station Leiden Centraal.

De Red Carpet Lounge zal worden gesloopt.

Het voormalige bankgebouw diende initieel mede om de leegstand in het pand te voorkomen. Bioscopen Leiden werd vorig jaar benaderd en bereid gevonden om het gebouw tijdelijk te veranderen in een pop-upbioscoop en filmclub. De Red Carpet Lounge moest gelden als "dé culturele hotspot van filmstad Leiden".

In het pand konden bezoekers sinds de opening op 1 september 2018 gedurende zes maanden geregeld terecht voor feesten, muziek, komedieoptredens en films. Als deel van de organisatie Bioscopen Leiden kwamen bezoekers daarnaast voor het vrij toegankelijke filmmuseum en andere culturele bezichtigingen. De organisatie werkte onder meer samen met het Leiden International Film Festival.

Red Carpet Lounge was plek om 'te experimenteren'

"Dit is voor ons een plek om te experimenteren en om te leren wat de Leidse filmliefhebber wil zien," zei mededirecteur Govert de Kok van Bioscopen Leiden in augustus vorig jaar.

Tegenover het pand wordt de komende jaren gebouwd aan de nieuwe megabioscoop De Geus. Daar zullen vooral kaskrakers te zien zijn. "Dit is een perfecte gelegenheid om de locatie al wat beter te leren kennen en om te experimenten met alles wat hier mogelijk is", aldus De Kok in augustus.